Γιατί Latte Art στη Datalabs

  • Εκπαίδευση επικεντρωμένη στην πρακτική εξάσκηση
  • Διδασκαλία από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου
  • Group 2 Ατόμων

Περιγραφή

Το Latte art είναι ο συνδυασμός ζεστού ελαστικού γάλακτος με τον espresso η οποία όμως απαιτεί συγκεκριμένη τεχνική κατά την ενοποίηση του γάλακτος με τον καφέ στο φλυτζάνι μας.




Απευθύνεται
•    Στους baristi που έχουν εξοικείωση με το βράσιμο γάλατος και επιθυμούν να εξελιχθούν σε έναν καλύτερο επαγγελματία barista
•    Στους baristi που θέλουν να διορθώσουν τις είδη προσπάθειες τους στην τεχνική latte art
•    Στους baristi που επιθυμούν να εργασθούν σε έναν ποιο υψηλού επιπέδου επαγγελματικό χώρο


Το semi personal group latte art αποτελείται από δυο μόλις μαθητές έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση σου στο latte art. Σε κάθε σου προσπάθεια σε καθοδηγεί η barista trainer διορθώνοντας και δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές για να φτάσεις στο άριστο αποτέλεσμα.
Το περιεχόμενο του μαθήματος ολοκληρώνεται  από το σύνολο δέκα τριών ωρών και διαρκεί πέντε εργάσιμες ημέρες. Χωρίζεται σε δυο σκέλη, την εισαγωγή και την πρακτική: 




Εισαγωγή

Η εισαγωγή αποτελείται από πέντε ώρες με σκοπό την εξοικείωση της τεχνικής και εκμάθηση των παρακάτω θεματικών.
•    Ιστορία του latte art
•    H διαφορά στην διόγκωση του γάλακτος με ένα cappuccino
•    Ποιες είναι οι κατάλληλες γαλατιέρες
•    Παρουσίαση και επεξήγηση της τεχνικής latte art σε κάθε σχέδιο αναλυτικά
•    Εισαγωγική τεχνική πρακτική από τούς μαθητές στην  εξοικείωση του latte art

Πρακτική

Στο δεύτερο σκέλος κάνουμε εφαρμογή και πρακτική τα τέσσερα βασικά σχέδια του latte art. Επενδύουμε  δυο ώρες για κάθε σχέδιο την ημέρα, το οποίο στο σύνολο θα διαρκέσει τέσσερις εργάσιμες ημέρες . Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε την μέγιστη αποτελεσματικότητα στην εκμάθηση του σχεδίου σε ένα semi personal training ΔΥΟ ατόμων.

Τα σχέδια που εκπαιδεύεσαι είναι τα:
Heart
Tulip
Rosetta
Swan



Εισηγητής

Φωτογραφία εισηγητή
Η Άννα Αγκτζίδου είναι στο χώρο της εστίασης 14 χρόνια με γνώσεις σε brewing, sensory, roasting, bartending creative zero waste techniques και bar management. Παράλληλα ασχολείται με δημιουργία και επιμέλεια καταλόγων καφέ – κοκτέιλ και Consulting σε επιχειρήσεις. Σήμερα εργάζεται στο κέντρο της πόλης στο Moldee (FNL- βραβευμένο fine dining bar restaurant). Δείτε το βιογραφικό της εδώ
Έναρξη 17/2
4 θέσεις ακόμη!

Ρωτήστε μας για το σεμινάριο

Συναινώ στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με την ερώτησή μου, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό). (Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)