Τομέας Τουρισμός

Barista

422 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Απευθύνεται σε:
Άτομα που θέλουν να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν γρήγορα απασχόληση στο χώρο του καφέ σε ένα μεγάλο εύρος εταιριών, από μικρές συνοικιακές καφετέριες ή κυλικία μέχρι μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία.

Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του που θα συναρπάσει γευστικά, το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ιδιώτη ή επαγγελματία Barista που θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξει την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

 

Τα μαθήματα γίνονται σε γκρουπ των 4-7 ατόμων. 

 

Μένεις εκτός Θεσσαλονίκης; Κάλεσέ μας για να σου αναλύσουμε το πρόγραμμα Rural που αφορά τα σεμινάρια bartending. Τα προγράμματα Rural παρέχουν ευκολίες στην παρακολούθηση της θεωρίας, στέγη στις εστίες της σχολής και απομακρυσμένη επικοινωνία με τους καθηγητές.   

 

Οι σπουδαστές μπορούνε να επιλέξουν ένα από τα κάτωθι τέσσερα επίπεδα κατάρτισης, κάθε ένα εκ των οποίων είναι και πιο πλήρες από το προηγούμενο (πχ το Basic περιλαμβάνει το Entry):

 

Barista Entry: Εισαγωγή 


Μέσα σε 8 ώρες καλύπτει τα βασικά ροφήματα του καφέ, αυτά που έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση στους χώρους εστίασης. Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν μια εισαγωγή στο χώρο ή/και σε άτομα που θέλουν αυτή τη δεξιότητα ως συμπληρωματική στην εργασία τους. 

Κόστος: 120€

 

Barista Basic: Έμφαση στην τελειότητα 


Σε αυτό το επίπεδο καλύπτονται όλοι οι καφέδες με βάση τον epsresso (cappuccino, freddo, lungo, ristretto, cafe au lait, latte, macchiato, caffe americano κοκ) καθώς και λοιπά ροφήματα (ελληνικός, φραπέ, τσάι, σοκολάτα κοκ) Με το πέρας της κατάρτισης παρέχεται πιστοποίηση σπουδών Datalabs με τη μορφή βεβαίωσης παρακολούθησης επαγγελματία Barista.

Με το πέρας των μαθημάτων γίνεται μετεκπαίδευση στους χώρους της ΙΒΙ σε θέματα γευσιγνωσίας και ποικιλιών των ροφημάτων (coffee cupping) καθώς και σε θέματα καθημερινής λειτουργίας χώρων εστίασης. Τέλος, εισάγεται το βιογραφικό σας στο portal εύρεσης εργασίας των αποφοίτων μας! (βλ. Προς εργοδότες)

Κόστος: 190€ (Δηλαδή τα 120€ του Entry συν επιπλέον 70€)

Μπορεί να συνδυαστεί με: Latte Art

Προς εργοδότες: ψάχνετε προσωπικό; Δείτε τους baristi μας εδώ: http://barista.datalabs.edu.gr/ 

 

Barista Advanced: Μαζική παραγωγή και παραγγελίες 


Ένα πλήρες πρόγραμμα για να γίνετε πραγματικοί δεξιοτέχνες στο χώρο των ροφημάτων πλην του αλκοόλ, το advanced καλύπτει την ύλη του basic συν κάποια πιο εξειδικευμένα ροφήματα πέραν του καφέ. To επίπεδο αυτό πραγματοιείται ως ιδιαίτερο με  έμφαση στην ταχύτητα παρασκευής των ροφημάτων και τη διεκπεραιωση μεγάλων παραγγελιών στο χώρο εργασίας. Με το πέρας της κατάρτισης δίνεται πιστοποίηση σπουδών Datalabs με τη μορφή βεβαίωσης παρακολούθησης επαγγελματία Barista.

Με το πέρας των μαθημάτων γίνεται μετεκπαίδευση στους χώρους της ΙΒΙ σε θέματα γευσιγνωσίας και ποικιλιών των ροφημάτων (coffee cupping) καθώς και σε θέματα καθημερινής λειτουργίας χώρων εστίασης.

Στους σπουδαστές μας παρέχεται η υπηρεσία  LiveCV  για προσθήκη στο βιογραφικό τους. Τέλος, εισάγεται το βιογραφικό σας στο portal εύρεσης εργασίας των αποφοίτων μας! (βλ. Προς εργοδότες)

Κόστος: 290€ (Δηλαδή τα 190€ του Basic συν επιπλέον 100€)

Μπορεί να συνδυαστεί με: Latte Art

Προς εργοδότες: ψάχνετε προσωπικό; Δείτε τους baristi μας εδώ: http://barista.datalabs.edu.gr/ με το βίντεο επίδειξής τους!

Latte Art


Εκπαίδευση στην τεχνική του latte art, την τέχνη της δημιουργίας σχημάτων στην επιφάνεια του καφέ, με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το τελευταίο κεφάλαιο στην εκπαίδευση του επαγγελματία Barista, διάρκειας 6 ωρών. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η γνώση δημιουργίας αφρογάλατος και κρέμας για latte & cappucino.

Κόστος: 170€

 

   

Προμηθευτής μας είναι  η εταιρία ibi coffees, η οποία δυναμικά κατακτά δικαίως όλο και περισσότερο έδαφος στο χώρο της εστίασης. Βάζοντας σφραγίδα ελληνική στη διαδικασία παραγωγής όλων των ροφημάτων καφέ, τσαγιού και σοκολάτας αποκτά συνεχώς νέους "θαυμαστές" που επιμένουν να θέλουν να γεύονται τα καλύτερα...

 

Με το πέρας των μαθημάτων του επιπέδου Basic, πέραν της βεβαίωσης σπουδών που λαμβάνουν, οι σπουδαστές μπορούν προαιρετικά να πιστοποιηθούν από το φορέα πιστοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού ACTA, που είναι Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε τα web offers μας στην κορυφή της σελίδας ή στο τέλος αυτής (ανάλογα με τη συσκευή σας) για τις καλύτερες προσφορές!στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με το πρόγραμμα που ενδιαφέρθηκα, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό).
(Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)
Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Barista Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter