Όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις τέλειο καφέ

Όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις τέλειο καφέ

  

Απόλαυση ο ποιοτικός καφές

Όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις τέλειο καφέ στο σπίτι

Ο πραγματικός λάτρης του καφέ έχει συνήθως μια πολύ συγκεκριμένη επιθυμία: να απολαμβάνει ποιοτικό καφέ και στο σπίτι του. Ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα σε μετατρέψει σε πρώτης τάξεως home barista;
Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για όσους αγαπάνε τον καφέ είναι το να μπορούν να ετοιμάσουν και να πιούνε το ρόφημα της επιλογής τους, χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το σπίτι τους. Εάν συγκαταλέγεσαι κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, τότε δες παρακάτω ποια εργαλεία πρέπει να πάρουν θέση στον πάγκο της κουζίνας σου ανάλογα με το ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος καφέ.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι για τον τέλειο espresso

Για να ξεκινάει η μέρα σου με τη μυρωδιά του φρέσκου, σπιτικού espresso θα πρέπει να βρεις την οικιακή μηχανή που ταιριάζει στις ανάγκες σου και χωράει στον πάγκο της κουζίνας σου.

Αν ψάχνεις για μια μηχανή που να συνδυάζει την παραγωγή επαγγελματική ποιότητας espresso με την ιταλική φινέτσα, τότε σου προτείνουμε τις μηχανές της ιταλικής εταιρείας Lelit, οι οποίες εκτός απ’ ότι είναι ιδανική επιλογή για οικιακούς χρήστες.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι για τέλειο καφέ φίλτρου

Όπως θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα μέχρι τώρα, στα καλά καφέ δεν θα δεις πια την παραδοσιακή καφετιέρα. Οι διάφορες, εναλλακτικές μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου, που είναι αλλιώς γνωστές ως μέθοδοι brewing, κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς και μια θέση στις καρδιές των οικιακών baristi.

Μπορεί να απαιτούν περισσότερο χρόνο και την ενεργή συμμετοχή σου, αλλά ο καφές που θα πάρεις στο φλιτζάνι σου θα σε αποζημιώσει. Σου προτείνουμε να ξεκινήσεις τα brewing πειράματά σου με την εμβληματική, γυάλινη καφετιέρα Chemex, που εκτός από τέλειο καφέ, θα σου προσφέρει κι έναν αέρα διαχρονικού design στην κουζίνα σου.

Τα εργαλεία που πρέπει να έχει κάθε οικιακός barista

Είτε είσαι λάτρης του espresso είτε είσαι ορκισμένος fan του καφέ φίλτρου, υπάρχουν δυο απαραίτητα εργαλεία που συμπληρώνουν τη μηχανή ή τη μέθοδο brewing της επιλογής σου:

Μύλος άλεσης

Ο απαράβατος κανόνας του ποιοτικού καφέ είναι ότι πρέπει να είναι φρεσκοαλεσμένος. Ευτυχώς, οι σύγχρονοι, οικιακοί μύλοι άλεσης είναι εύκολοι στη χρήση και compact σε μέγεθος. Εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά μύλο, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον Mignon Instantaneo της Eureka.

 Ζυγαριά Ακριβείας

Μια μονή δόση espresso αντιστοιχεί σε διαφορετικό αριθμό γραμμαρίων αλεσμένου καφέ σε σχέση με μια διπλή δόση και το ίδιο ισχύει και τα γραμμάρια καφέ που πρέπει να τοποθετήσεις σε ένα φίλτρο για να πάρεις συγκεκριμένο αριθμό φλιτζανιών καφέ.

Πηγή : www.barista.gr

 

Σχολιάστε ελεύθερα...