Το δωρεάν wi-fi βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των απαιτήσεων των ταξιδιωτών από τα ξενοδοχεία

Το δωρεάν wi-fi βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των απαιτήσεων των ταξιδιωτών από τα ξενοδοχεία

  

Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και οι απαιτήσεις των ανθρώπων

Εφόσον η τεχνολογία και οι δυνατότητες του διαδικτύου αναπτύσσονται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, φυσικό είναι να αλλάξουν και οι προτιμήσεις και οι απαιτήσεις των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα η δωρεάν χρήση του wi-fi. Κακά τα ψέμματα χωρίς ίντερνετ τη σήμερον ημέρα, δεν μπορεί κανείς να κάνει όλα αυτά που θέλει και πρέπει να κάνει. Σχεδόν τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν μέσω ίντερνετ.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει στην Αμερική, στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των ταξιδιωτών από κάποιο ξενοδοχείο, βρίσκεται το δωρεάν wi-fi με ποσοστό 66%. Στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα βρίσκεται η ησυχία, στην τρίτη η πισίνα, πιο κάτω η ακτή, το καλό εστιατόριο, το γυμναστήριο, η απόσταση από το κέντρο της πόλης κλπ.

Το wi-fi όμως δεν είναι αυτονόητο και μάλιστα εκεί που θα περίμεναν όλοι ότι θα βρισκόταν στις βασικές παροχές. Στα ακριβά και πολυτελή ξενοδοχεία. Κάποια από αυτά παρέχουν δωρεάν wi-fi μέσω της ειδικής κάρτας στους πιστούς πελάτες τους και κάποια άλλα σαν μπόνους άμα γίνει η κράτηση δωματίου μέσω ίντερνετ.

Πάντως ακόμα και στους πελάτες των ακριβών ξενοδοχείων είναι δυσνόητο γιατί πρέπει να πληρώσουν έξτρα την παροχή του διαδικτύου. Το wi-fi είναι πλέον το ίδιο απαραίτητο όσο ένα καθαρό και άνετο δωμάτιο για τον σύγχρονο ταξιδιώτη. Επίσης υπάρχει η τάση να προσφέρεται αυτή η υπηρεσία δωρεάν στα lobby των μεγάλων ξενοδοχείων και είναι η κύρια αιτία που οι χώροι αυτοί σφίζουν από ζωή και κίνηση.

Το συμπέρασμα είναι ότι το wi-fi θα είναι το κυρίαρχο πεδίο ανταγωνισμού τα επόμενα χρόνια και πιστεύεται ότι και τα μεγάλα ξενοδοχεία θα τείνουν να αλλάξουν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι πελάτες θεωρούν αυτονόητο το να μην χρειάζεται να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για κάτι που διατίθεται παντού δωρεάν.

Σχολιάστε ελεύθερα...