Είναι συνολικά 150 ώρες
- Οι 98 είναι σύγχρονη κατάρτιση (αυτό που κάνουμε τώρα) και
- Οι 52 είναι ασύγχρονη
Σύγχρονη: συγκεκριμένες μέρες και ώρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ξέρετε. Θα γίνουν συνολικά 25 μαθήματα. Τα 24 διάρκειας 4 ωρών και το τελευταίο διάρκειας 2 ωρών.
Ασύγχρονη: Παρακολουθείτε όποτε θέλετε εσείς τα μαθήματα. Κάνετε login στο ίδιο portal με αυτό που είστε τώρα συνδεδεμένοι, βρίσκετε Τα μαθήματά μου> Εφαρμογές…> κάνετε scroll down και βρίσκετε την ενότητα 3, λίγο πιο κάτω (Εργαλεία παραγωγής λόγου). Κάνετε είσοδο σε όποια ενότητα (πχ 3.1) και παρακολουθείτε τα μαθήματα. Πρέπει να παρακολουθήσετε και τις 3 ενότητες σε σύνολο 52 ωρών.
Οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν κατάρτιση (δια ζώσης, σύγχρονη εξ αποστάσεως ή ασύγχρονη κατάρτιση) σε ώρες που συμπίπτουν εν όλω ή εν μέρει με το ωράριο εργασίας τους. Για τους άνεργους δεν τίθεται θέμα.
Το μάθημα ξεκινάει ακριβώς στην ώρα και τελειώνει παρά τέταρτο. 15 λεπτά διάλλειμα, επόμενη ώρα κοκ
Πχ
18:00 – 18:45 μάθημα ώρα 1
18:45 – 19:00 διάλλειμα
19:00 – 19:45 μάθημα ώρα 2
Κοκ
Η πλατφόρμα «ανοίγει» 15 λεπτά πριν την πρώτη ώρα
Πχ ξεκινάμε 18:00, από τις 17:45 μπορείτε να μπείτε
Μπορείτε να μπείτε μέχρι τις και 10, για να μπορέσουμε να πάρουμε παρουσίες
Αν δεν είστε Online στην αρχή, μπαίνει απουσία. Δεν υπάρχει ευελιξία σε αυτό δυστυχώς
- Μα μπήκα και 25, είμαι τώρα online
- Η απουσία καταχωρήθηκε
Μπαίνετε από το κινητό καθ’ οδόν (πχ είστε στο αυτοκίνητο, με τα πόδια, λεωφορείο κοκ). Μας ενδιαφέρει να είστε on line για να μη μπει απουσία.
Όχι, μόνο στην περίπτωση ελέγχου από τη ΔΥΠΑ
Παίρνουν ονομαστικά παρουσίες, ανοίγετε την κάμερα και δείχνετε ταυτότητα
Άρα…
Πρέπει να έχετε πάντα μαζί το κινητό σας και σας την ταυτότητά σας. Αν γίνει έλεγχος και δε φαίνεστε on line θα επικοινωνήσουμε για να συνδεθείτε ΑΜΕΣΑ.
Όχι μόλις τελειώσουμε (πχ 21:45). Περιμένετε να ολοκληρωθεί η ώρα (πχ 22:00) για να αποσυνδεθείτε, καθότι και το τελευταίο διάλλειμα μετράει στο σύνολο των 150 ωρών.
Όποτε θέλετε, με τους κάτωθι περιορισμούς:
1) η ημερήσια διάρκεια της ασύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις έξι (6) ώρες και τυχόν χρόνος που υπερβαίνει το ανωτέρω όριο δεν προσμετράται και δεν αναγνωρίζεται για την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος,
2) δεν επιτρέπεται η παρακολούθηση ασύγχρονης τηλεκατάρτισης την ίδια ημέρα και ώρα που διενεργείται η δια ζώσης και σύγχρονη εξ’αποστάσεως κατάρτιση και
3) δεν επιτρέπεται κατά την ασύγχρονη τηλεκατάρτιση η παρακολούθηση διαφορετικών ενοτήτων την ίδια ημέρα και ώρα. (δηλαδή να έχω ανοίξει 2 PC, να έχω κάνει ταυτόχρονη είσοδο και να παρακολουθώ διαφορετικές ενότητες)
Προσοχή!
Θα πρέπει να προσέχετε η συσκευή με την οποία παρακολουθείτε να μη μπει σε power saving mode (κατάσταση εξοικονόμισης ενέργειας), γιατί τότε χάνεται όλος ο χρόνος παρακολούθησης. Φροντίστε να κλείνετε εσείς το μάθημα, έτσι ωστε να σιγουρεύετε ότι η καταχώρηση του χρόνου έχει ολοκληρωθεί.
Φυσικά! Προσοχή όμως – πολλές φορές στην ασύγχρονη, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ DATA και όχι wifi, δεν καταγράφονται οι ώρες, άρα τζάμπα κόπος…
Κοινώς:
Ζωντανό μάθημα/ σύγχρονη τηλεκατάρτιση – κανένα πρόβλημα
Βιντεομάθημα/ ασύγχρονη τηλεκατάρτιση: ναι, με wifi
Μπορείτε να κάνετε το 10% των ωρών της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ κατάρτισης, δηλαδή 10 ώρες.
Κατ’ εξαίρεση, το επιτρεπόμενο όριο απουσιών ανέρχεται στο 20% της συνολικής διάρκειας της δια ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονης κατάρτισης αποκλειστικά εάν:
1) Είναι άτομο με αναπηρία, μετά από αιτιολογία και σε συνεννόηση με τον πάροχο κατάρτισης.
2) Έχει νοσηλεία σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος (η οποία αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύτηκε) ή γνωμάτευση Διευθυντή κλινικής Νοσοκομείου με την οποία συνιστάται να παραμείνει κλινήρης. Την ως άνω βεβαίωση ή γνωμάτευση ο ωφελούμενος υποχρεούται να προσκομίσει άμεσα στον πάροχο κατάρτισης.
3) Διανύει περίοδο εγκυμοσύνης ή λοχείας, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος. Στην περίπτωση αυτή, η ωφελούμενη υποχρεούται να προσκομίσει άμεσα στον πάροχο κατάρτισης σχετική βεβαίωση του νοσοκομείου ή του αρμόδιου ιατρού με την οποία συνιστάται να παραμείνει κλινήρης
Λάθος! Κάθε μάθημα είναι 4 ώρες…
Πρέπει να παρακολουθήσετε και τις 52 ώρες. Δεν υπάρχουν απουσίες εδώ.
Μέχρι και το τελευταίο μάθημα που έχετε με σύγχρονη/ ζωντανή κατάρτιση
O πάροχος κατάρτισης υποχρεούται να διασφαλίσει τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ωφελούμενων, που ολοκλήρωσαν την κατάρτιση, στις εξετάσεις πιστοποίησης. Η Επιταγή Πιστοποίησης (Certification Voucher) ισχύει για συμμετοχή του ωφελούμενου σε δύο (2) ημερομηνίες εξέτασης. Με την ίδια Επιταγή Πιστοποίησης ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να εξεταστεί για δεύτερη φορά, είτε σε περίπτωση αποτυχίας, είτε σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης κατά την πρώτη ημερομηνία εξέτασης.
Σε κάθε ωφελούμενο που ολοκληρώνει επιτυχώς τις εξετάσεις χορηγείται από τον οικείο Πάροχο Πιστοποίησης «Πιστοποιητικό γνώσεων και δεξιοτήτων». Σε περίπτωση αποτυχίας του ωφελούμενου χορηγείται από τον Πάροχο Πιστοποίησης «Βεβαίωση συμμετοχής» του στις εξετάσεις πιστοποίησης, η οποία φέρει το όνομα του καταρτισθέντος και την/τις ημερομηνία/ες διεξαγωγής των εξετάσεων στην οποία/στις οποίες συμμετείχε
Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την μέρα λήξης του προγράμματος - συνήθως εντός 10 ημερών.
Εννοείται! Θα σας ενημερώσουμε όσο πλησιάζουμε στο τέλος του προγράμματος.
Η αμοιβή για τους καταρτιζόμενους (Εκπαιδευτικό Επίδομα), μέγιστης αξίας 750€, ορίζεται ως εξής:
• Για ανέργους, σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης
• Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, 5 ευρώ (μικτά) ανά ώρα κατάρτισης. Οι μικτές κρατήσεις, βάσει πρότερης εμπειρίας από αντίστοιχα προγράμματα, είναι της τάξεως του 20%...
Για κάθε απουσία, αφαιρούνται 5€
150 ώρες χ 5€/ ώρα = 750€
149 ώρες χ 5€/ ώρα = 745€ κοκ
Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου στις εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών. Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
Παραδείγματα:
Άνεργος που ολοκλήρωσε και τις 150 ώρες και πέτυχε στις εξετάσεις:
750€
Άνεργος που ολοκλήρωσε και τις 150 ώρες και απέτυχε/ δεν προσήλθε στις εξετάσεις:
750€ χ 70% = 525€
Καλή ερώτηση. Αυτό εξαρτάται από την επιμέρους ΔΥΠΑ που ανήκετε και στο τι θα έχει να διαχειριστεί. Δεδομένου του πολύ μεγάλου όγκου συμμετεχόντων αυτήν την περίοδο (μόνο το δικό σας πρόγραμμα αριθμεί 170,000 άτομα, χώρια οι 20,000 που τρέχουν σε κλάδους αιχμής κοκ), λογικά μιλάμε για – πολλούς – μήνες μετά.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ άμεση ενημέρωση ΣΙΓΟΥΡΑ με mail. Ως φορείς είμαστε αρμόδιοι – και – για τα ένσημα. Αν δεν είναι αυτά τακτοποιημένα, θα υπάρξει πρόβλημα με τις καταβολές επιδομάτων.