Τομέας Τουρισμός

Επαγγελματίας Bar & Restaurant

175 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Απευθύνεται σε:
Άτομα που ψάχνουν να βρουν άμεσα δουλειά στο κλάδο του τουρισμού ή/ και επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον εν λόγω κλάδο.

 

Το πρώτο πρόγραμμα πανελλαδικά, σχεδιασμένο να προσφέρει εξειδικευμένη κατάρτιση στους σπουδαστές του, με σκοπό την άμεση απορρόφηση από γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες 5* στη Β. Ελλάδα.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις βασικές γνώσεις στις θέσεις του Service, Barista και Bartender. Με το πέρας του, όλοι οι σπουδαστές είναι σε θέση να εργαστούνε άμεσα στα πιο σύνηθη ποστα του τουριστικού τομέα.

Χρόνος ολοκλήρωσης προγράμματος: 60 ώρες οι οποίες καλύπτονται σε 1 - 1,5 μήνα (αναλόγως του τμήματος). Υπάρχει καθοδήγηση για τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών προς εύρεση εργασίας.

Θεματολογία

Barista  - επίπεδο Basic

  • Θεωρητικά θέματα & αρμοδιότητες πόστου
  • Πρώτες ύλες και προϊόντα
  • Κλασσικές συνταγές ροφημάτων
  • Marketing & εξυπηρέτηση πελάτη
  • Αγγλική ορολογία
  • Συνεργασία με άλλα τμήματα του ξενοδοχείου
  • Πρακτική άσκηση στο bar 
    • Μύλος άλεσης
    • Μηχανή Εσπρέσσο
    • Παρασκευή εσπρέσσο
    • Παρασκευή λοιπών ροφημάτων με βάση τον εσπρέσσο (freddo, cappuccino, lungo, macchiato, ristretto κοκ)
    • Άλλα ροφήματα: Σοκολάτα - Τσάι - Ελληνικός - Φίλτρου - Steamers - Γρανίτες κοκ

Bartending - επίπεδο Basic

  • Θεωρητικά θέματα & αρμοδιότητες πόστου
  • Βασικές αρχές bartending
  • Γνώση της κάβας της ξενοδοχειακής μονάδας
  • Κλασσικές συνταγές cocktail
  • Αγγλική ορολογία
  • Πρακτική άσκηση στο bar
    • Τεχνικές ανάμειξης (Pouring, Stirring, Shaking, Rolling, Floating)
    • Garnishing
    • Glass styling
    • Cocktail εφέ

Τραπεζοκομία - επίπεδο Basic

  • Θεωρητικά θέματα
  • Ιεραρχία, οργάνωση και καθήκοντα προσωπικού
  • Βασικές αρχές τραπεζοκόμου
  • Εξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεων
  • ISO / HACCP
  • Ανάλυση γευμάτων
  • Οινολογία
  • Ταίριασμα φαγητού – ποτού (κρασιού / μπύρας)
  • Ορολογία κλάδου
  • Πρακτική άσκηση
    • Service σε cafe/bar/club
    • Στρώσιμο τραπεζιών
    • Σχηματική δίπλωση πετσετών πελάτη
    • Mise en place (προετοιμασία πόστου)
    • Τρόποι σερβιρίσματος (Αγγλικός, Γαλλικός, Βιεννέζικος κ.α.)
    • Άνοιγμα φιάλης και σερβίρισμα κρασιού
    • Λήψη παραγγελίας
    • Στήσιμο Buffet
  • Τεχνικές αύξησης πωλήσεων

 

Προσφερόμενες αναβαθμίσεις και λύσεις...

  • Ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για άτομα που μένουν εκτός της πόλης. Δυνατότητα παροχής Φοιτητικής εστίας. (Πρόγραμμα Rural)

  • Δυνατότητα για αναβάθμιση σε Advanced επίπεδο.

  • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης του τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα

Διάρκεια και κόστη:

Διάρκεια προγράμματος: 60 ώρες
Κόστος: 530€
Εφάπαξ αποπληρωμή: 480€
Δείτε τα web offer μας για προσφορές
 

 



στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με το πρόγραμμα που ενδιαφέρθηκα, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό).
(Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)
Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Επαγγελματίας Bar & Restaurant Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter