Τομέας Τουρισμός

Φιλετάρισμα & φλαμπέ

159 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Carving είναι η τέχνη της παρουσίασης και σερβιρίσματος των εδεσμάτων στον πελάτη από τον τραπεζοκόμο (σερβιτόρο).

H τέχνη του carving απευθύνεται σε επαγγελματίες σερβιτόρους οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και ουσιαστικά να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους. Γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη τεχνική μπορούν να αναζητήσουν μία καλύτερα αμειβόμενη εργασία με πολύ περισσότερα tips.

Μέσα στο σεμινάριο οι σπουδαστές μαθαίνουν πως  να:

  • ξεκοκαλίζουν κοτόπουλο

  • φιλετάρουν ψάρι

  • κόβουν κρέας σε φέτες  

  • κάνουν φλαμπέ φρούτων.

μπροστά στον πελάτη καθώς και να σερβίρουν με τον κατάλληλο τρόπο τα συγκεκριμένα εδέσματα. 

Στο συγκεκριμένου σεμινάριο οι σπουδαστές μαθαίνουν αρχικά πώς να χειρίζονται σωστά τα εργαλεία (μαχαίρια) έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός. Στη συνέχεια μαθαίνουν να επιλεγούν τα εργαλεία που θα χρειαστούν ανάλογα με το decoupage που έχουν να κάνουν.

Σε ότι έχει να κάνει με το κοτόπουλο, αφαιρούνται τα κομμάτια τα οποία δε δίνονται στο πελάτη και δίνεται έμφαση στη λεπτομέρεια και τη ταχύτητα για τον καθαρισμό και το σερβίρισμα .

Όσο αναφορά στο ψάρι το φιλετάρουμε αφαιρώντας και πάλι τα μέρη που δε χρειαζόμαστε και στη συνέχεια το σερβίρουμε στο πιάτο.

Για το κρέας φροντίζουμε να μάθουμε τους σωστούς τρόπους κοπής ανάλογα με το είδος και το μέρος του κρέατος έτσι ώστε να μην το τραυματίσουμε.

Τελευταίο και πιο εντυπωσιακό από όλα είναι το φλαμπέ φρούτων! Εδώ οι σπουδαστές μαθαίνουν να χειρίζονται το τηγάνι μαζί με τη δυνατή φλόγα από το υγραέριο. Ετοιμαστείτε να βάλουμε ‘φωτιά’ στο μάθημα!

Και στα τέσσερα μέρη του μαθήματος στην αρχή υπάρχει η ανάλογη θεωρία και εν συνεχεία η πρακτική πάνω στα αντίστοιχα τρόφιμα.

Στους σπουδαστές μας  παρέχεται και η υπηρεσία Live CV για προσθήκη στο βιογραφικό τους.

 

Κόστος: 190€

 

 στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με το πρόγραμμα που ενδιαφέρθηκα, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό).
(Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)
Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Φιλετάρισμα & φλαμπέ Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter