facebookpixel

Γιατί Barista Professional στη Datalabs

  • Εκπαίδευση: Από αρχαρίων μέχρι προχωρημένο
  • Δημιουργία ψηφιακού πορτφόλιου δεξιοτήτων (Live CV)
  • Group από 4 με 6 άτομα
  • Μάθημα σε group + ατομικό
  • Δια βίου πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό
  • Προετοιμασία για πιστοποίηση
  • Εξασφάλιση διαμονής για άτομα βρίσκονται μακριά από τους χώρους της πρακτικής
  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε άλλες εταιρίες

Περιγραφή

Ιδανικό σεμινάριο για άτομα που όχι μόνο επιθυμούν άμεση απασχόληση στο χώρο του καφέ, αλλά θα ήθελαν να είναι σε θέση να αναλάβουν καθήκοντα υπεύθυνου Bar ή ακόμα και σκέφτονται να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση καφέ. Γνώση ή εμπειρία δεν είναι προαπαιτούμενα.


Τα μαθήματα γίνονται σε γκρουπ των 4-6 ατόμων. Η λογική των μαθημάτων barista είναι η εξής: Υπάρχει ο βασικός κορμός των μαθημάτων (Basic Level) με 2 στάδια εκπαίδευσης και το ανώτερο επίπεδο (Professional Level) με 3 στάδια εκπαίδευσης. Επίσης, όποιος θέλει, μπορεί να προσθέσει το έξτρα Plug-in για Latte Art.  

 

Barista Basic Level: Έμφαση στη λεπτομέρεια

Ο βασικός κορμός χωρίζεται σε 2 διακριτά στάδια. Το πρώτο είναι το θεωρητικό. Μέσα σε 8 ώρες μαθαίνουμε όσα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουμε για τον καφέ, το τσάι και το κακάο. Τόσο από ιστορική άποψη όσο και από θέματα πρώτων υλών, συγκομιδής και επεξεργασίας. Επιπλέον κάνουμε μια εισαγωγή σε θέματα καβουρντίσματος του καφέ δηλαδή Roasting. Μιλάμε για τις διάφορες μηχανές που θα κληθούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάνουμε τις πρώτες αναφορές σε θεωρητικό επίπεδο για τα παρασκευάσματα που έχουν ως βάση τον espresso.


Το δεύτερο στάδιο είναι η πρακτική. Μέσα σε 18 ώρες καλύπτονται περίπου 40 διαφορετικοί κωδικοί καφέδων και άλλων ροφημάτων που ένας barista είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει. Καφέδες που έχουν σαν βάση τον Espresso, τον γαλλικό, τον στιγμιαίο ή τον ελληνικό καθώς και ροφήματα όπως σοκολάτες, smoothies, γρανίτες, shakes και πολλά άλλα.


 Barista Professional Level: Ταχύτητα - Γευσιγνωσία - Roasting - Επιχειρηματικότητα

Το Professional επίπεδο χωρίζεται σε 3 διακριτά στάδια. Το πρώτο είναι το θεωρητικό. Εδώ εξετάζονται θέματα 1) Αξιολόγησης και σύνθεσης παραγγελιών, 2) Ρύθμισης μηχανών, 3) Γευσιγνωσίας, 4) Επιχειρηματικότητας. Το στάδιο αυτό διαρκεί 4 ώρες και γίνεται σε γκρουπ.


Το δεύτερο στάδιο είναι η πρακτική του Professional επιπέδου. Το μάθημα εδώ γίνεται σε μορφή ιδιαίτερου (Personal Training). Μέσα σε 5 ώρες ο Barista εκπαιδεύεται στο να εκτελεί σωστά μεγάλες και δύσκολες παραγγελίες με ταχύτητα. Η άσκηση με την μαζική παραγγελία που εκτελεί ο εκπαιδευόμενος βιντεοσκοπείται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν πειστήριο δεξιοτήτων.


Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει μια δίωρη επίσκεψη σε χώρο Roasting ώστε ο μαθητής να πάρει τις πρώτες βασικές γνώσεις και εμπειρίες και από αυτή τη διαδικασία. Εδώ θα μελετήσουμε διάφορους τύπους μηχανών ψησίματος θα δούμε τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο roasting και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την διαδικασία.Καθόλη την διάρκεια των μαθημάτων ο μαθητής χτίζει το ηλεκτρονικό του portfolio (LiveCV) το οποίο μπορεί, αν χρησιμοποιηθεί σωστά να φανεί πολύ χρήσιμο στην διαδικασία εύρεσης εργασίας. Με το πέρας της κατάρτισης των 38 ωρών δίνεται πιστοποίηση σπουδών Datalabs επιπέδου Professional με τη μορφή βεβαίωσης παρακολούθησης επαγγελματία Barista. Επίσης παραδίδεται και ένα DVD με καταγεγραμμένη την μαζική άσκηση έτσι ώστε να μπορεί ο μαθητής να το χρησιμοποιεί όπου θέλει. Το συγκεκριμένο video μπαίνει και στο ηλεκτρονικό portfolio του μαθητή, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο LiveCV του. Επίσης ο μαθητής είναι και απόλυτα προετοιμασμένος να λάβει μέρος σε εξετάσεις πιστοποίησης.Latte Art Plug-in

Εκπαίδευση στην τεχνική του latte art, την τέχνη της δημιουργίας σχημάτων στην επιφάνεια του καφέ, με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το τελευταίο κεφάλαιο στην εκπαίδευση του επαγγελματία Barista, διάρκειας 6 ωρών. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η γνώση δημιουργίας αφρογάλατος και κρέμας για latte & cappucino.

Το κόστος του συγκεκριμένου plug-in ορίζεται στα 170€

 

Μένεις εκτός Θεσσαλονίκης; Τα προγράμματα Rural παρέχουν ευκολίες στην παρακολούθηση της θεωρίας, στέγη στις εστίες της σχολής και απομακρυσμένη επικοινωνία με τους καθηγητές.   

Προς εργοδότες: ψάχνετε προσωπικό; Δείτε τους baristi μας εδώ: http://barista.datalabs.edu.gr/ με το βίντεο επίδειξής τους!


Περιεχόμενα

Ώρες διδασκαλίας: 32 + 5 ώρες ιδιαίτερο

Ρωτήστε μας για το σεμινάριο

Συναινώ στη χρήση των στοιχείων μου (e-mail και τηλέφωνο) για να επικοινωνεί η Datalabs μαζί μου σχετικά με την ερώτησή μου, καθώς και για ενημέρωση μελλοντικών προγραμμάτων. (Η Datalabs δεν πρόκειται να διαθέσει το προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε σκοπό). (Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται λόγω εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) και της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων)