Γύρισε την κάμερά σου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Selfie!

Γύρισε την κάμερά σου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Selfie!

  

Η selfie φωτογραφία με τα περισσότερα retweet

Προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε αρχίσαμε να τραβάμε selfie φωτογραφίες… σχεδόν από τότε που πήραμε στα χέρια μας τα πρώτα smartphones! Από τότε εκατομμύρια «κλικ» έχουν πατηθεί με την κάμερα γυρισμένη και άλλα τόσα εκατομμύρια «άλλη μία, δεν είμαι καλός/καλή» έχουν ακουστεί μεταξύ φίλων.

Λίγη ιστορία: Οι… ειδικοί συμφωνούν ότι η selfie εξελίχθηκε στη σημερινή εκδοχή της όταν οι άνθρωποι άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες για να τις δημοσιεύσουν στο MySpace, κάπου μεταξύ 2003 και 2005 δηλαδή. Πλέον οι selfies έχουν και τη δική τους Παγκόσμια Ημέρα, που εορτάζεται ετησίως -από το 2014- στις 21 Ιουνίου.

Και λίγη επιστήμη: Ο όρος «selfie» χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αυτοπορτρέτο, μια φωτογραφία του εαυτού του που τραβά ο ίδιος ο χρήστης, συνήθως μέσω smartphone ή webcam, και ως το 2013 είχε γίνει τόσο δημοφιλής, που το Λεξικό της Οξφόρδης την ανακύρηξε ως «λέξη της χρονιάς». Η απόφαση βασίστηκε στο ότι εκείνη τη χρονιά αυξήθηκε κατά 17.000% η χρήση της σε σχέση με το 2012!

Γύρισε την κάμερά σου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Selfie!

Ξεχωριστή μνεία αξίζει στην πιο ιστορική selfie φωτογραφία, που κατάφερε να «ρίξει» το Twitter το βράδυ της 2ας Μαρτίου 2014, όταν η δημοφιλής παρουσιάστρια της βραδιάς των Όσκαρ, Έλεν Ντετζένερες, τράβηξε μια… κατά τα άλλα απλή φωτογραφία παρέα με τη Μέριλ Στριπ και μια ομάδα χαρούμενα υπερ-διάσημα πρόσωπα του Χόλιγουντ πίσω της. Για την ακρίβεια, ξεκίνησε να την τραβήξει η ίδια, αλλά της άρπαξε το κινητό από το χέρι ο Μπράντλεϊ Κούπερ για καλύτερα αποτελέσματα!

Πράγματι, τα αποτελέσματα ήταν… θεαματικά. Η φωτογραφία πήρε 750.000 retweets μέσα σε 45 λεπτά!

Πηγή : www.blog.public.gr

Σχολιάστε ελεύθερα...