Με το InSpectre μπορείς να γνωρίζεις αν το PC σου είναι ευάλωτο στα CPU exploits

Με το InSpectre μπορείς να γνωρίζεις αν το PC σου είναι ευάλωτο στα CPU exploits

  

Ένα πολύ χρήσιμο προγραμματάκι για αυτό το καιρό.

 Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε τώρα, δεν είναι αν υπολογιστής σας είναι ευάλωτος στα CPU exploits Spectre και Meltdown –επειδή είναι- αλλά αν στο σύστημα σας έχουν εγκατασταθεί τα απαραίτητα patches και fixes που κλείνουν τα κενά ασφαλείας και διορθώνουν τα προβλήματα.

Η αναζήτηση της σχετικής πληροφορίας δεν είναι απλή υπόθεση. Θα χρειαστεί να ψάξετε τα αρχεία καταγραφής των ενημερώσεων λογισμικού, να τα διασταυρώσετε με τα κατάλληλα αναγνωριστικά και τους κωδικούς από τη Γνωσιακή Βάση της Microsoft κ.ά.

Τώρα όμως υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο που είναι σε θέση να ανιχνεύσει αν ο υπολογιστής σας είναι ευάλωτος στα Meltdown και Spectre.

Πρόκειται για ένα μικρό πρόγραμμα μόλις 122KB της Gibson Research, το InSpectre,  που δεν απαιτεί εγκατάσταση και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορεί και απεικονίζει τη κατάσταση ασφαλείας του υπολογιστή σας με σαφείς και ευανάγνωστες πληροφορίες. Οι πληροφoρίες, εφόσον κάνετε scroll down μπορεί να είναι ιδιαίτερα λεπτομερείς.

Αν και το πρόγραμμα βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Ο developer πάντως του προγράμματος προειδοποιεί τους χρήστες να μην κατεβάσουν το πρόγραμμα από ιστοσελίδες τρίτων αφού ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα ή να έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

Πηγή: www.insomnia.gr

Σχολιάστε ελεύθερα...