Εξελίξεις για το facebook προφιλ μας

Εξελίξεις για το facebook προφιλ μας

  

Το facebook ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά για να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο το προφιλ μας. Ας δούμε κάποια από αυτά.

Το Facebook ξεδιπλώνει ένα νέο χαρακτηριστικό του , που θα παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να ορίσουν αντι για κάποια φωτογραφία, στην εικόνα προφίλ τους, ένα σύντομο βίντεο το οποίο θα αναπαράγεται  επαναλαμβανόμενα. Το βίντεο αυτό θα είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο animated gif.

Το νέο χαρακτηριστικό αυτό είναι  μέρος ενός συνόλου χαρακτηριστικών που σκοπέυει να εισάγει σύντομα η εταιρεία , τόσο για υπολογιστές όσο και  φορητές συσκευές . Ανακοινώθηκε ότι έρχεται σε χρήστες iPhone πρώτα, έτσι οι ιδιοκτήτες άλλων συσκευών θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο.

Το συγκεκριμένο δίνει την δυνατότητα να δημιουργουν οι χρήστες  μικρής διάρκειας βίντεο σε μορφή GIF με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα ενός χρήστη. Δηλαδή προσθήκη κινούμενης εικόνας αντί της στατικής ,δίνοντας "ζωή" στην εικόνα προφιλ.

Άλλη δυνατότητα είναι μια εικόνα προφίλ να χρησιμοποιείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ετσι ώστε όταν περάσει ο χρόνος που έχει ορίσει ο χρήστης η εικόνα προφίλ να επανέρχεται σε αυτή που είχε πρίν. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να έχουμε άλλη φωτογραφία στις διακοπές, άλλη στα γενέθλια, ανάλογα με το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε.

Αλλαγές έρχονται και στην προβολή του Facebook από smartphone και tablet, με τις επιλεγμένες φωτογραφίες και τους αμοιβαίους φίλους να κυριεύουν την σελίδα όταν την επισκέπτεται κάποιος νέος φίλος.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:


Πως σας φαίνονται οι νέες αλλαγές που έρχονται?

Θα τις χρησιμοποιήσετε?

Σχολιάστε ελεύθερα...