Τομέας Τουρισμός

Σερβιτόρος & Τραπεζοκόμος

139 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Το σεμινάριο επαγγελματία τραπεζοκόμου δημιουργήθηκε ακριβώς με σκοπό να καλύψει τις όλο και περισσότερο αυξανόμενες ανάγκες για άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στο χώρο του τουρισμού. Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος γνώσεων οι οποίες θα επιτρέψουν στους σπουδαστές να εργαστούν σε όλους τους  χώρους της εστίασης , σε όλα τα καταλύματα και σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων αναψυχής.

Απευθύνεται σε: κάθε ιδιώτη ή επαγγελματία που θέλει να ενταχθεί δυναμικά στο χώρο του τουρισμού. Επίσης απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν ακόμα περαιτέρω τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Τα μαθήματα γίνονται σε γκρουπ των 4-6 ατόμων. 

Οι σπουδαστές μπορούνε να επιλέξουν ένα από τα κάτωθι τρία επίπεδα κατάρτισης, κάθε ένα εκ των οποίων είναι και πιο πλήρες από το προηγούμενο (πχ το Basic περιλαμβάνει το Entry):

Entry  Επίπεδο - Γκαρσόνι

Καλύπτονται οι βασικές γνώσεις που θα χρειαστεί ο σπουδαστής για να μπορέσει να εργαστεί σε διάφορα καφέ ή χώρους μαζικής εστίασης. Η σωστή χρήση του δίσκου, το σωστό και γρήγορο στρώσιμο των τραπεζιών όπως επίσης και η κατάλληλη προετοιμασία του πόστου είναι κάποια από τα κομμάτια που διδάσκονται στο entry επίπεδο.

Ασκήσεις Πρακτικής στο Entry Επίπεδο

  1. Ασκήσεις δίσκου (στρόγγυλος μικρός).
  2. Στρώσιμο τραπεζιού σε καφέ ή ταβέρνα.
  3. Μεταφορά πιάτων με το χέρι.
  4. Μάζεμα τραπεζιού με δίσκο και χέρι.
  5. Σερβίρισμα σε καφετέριες.
  6. Multitasking (σενάριο μόνος σερβιτόρος σε καφέ και πρέπει να εξυπηρετήσεις 3 τραπέζια, ένα που μόλις ήρθε ένα που έφυγε και ένα που θέλει να παραγγείλει. Αντίστοιχο σενάριο σε ταβέρνα).
  7. Παραγγελιοληψία.

Κόστος: 120€

Basic Επίπεδο - Σερβιτόρος

Παρακολουθώντας το πρόγραμμα αυτό, οι σπουδαστές κάνουν καταρχήν το entry επίπεδο και μετά την ολοκλήρωση και του basic αποκτούν συνολικές γνώσεις σε όλους τους τομείς του service. Διδάσκονται όλους τους τρόπους σερβιρίσματος οι οποίοι θα τους φανούν πολύ χρήσιμοι στην εργασία τους σε ένα καλό εστιατόριο ή σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Επίσης μαθαίνουν να φτιάχνουν φαντασμαγορικά σχέδια χρησιμοποιώντας μόνο μία απλή πετσέτα. Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν προαιρετικά στην εξέταση πιστοποίησης CPW μέσω του τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με το πέρας της κατάρτισης παρέχεται τίτλος σπουδών Datalabs με τη μορφή βεβαίωσης παρακολούθησης.

Τέλος, εισάγεται το βιογραφικό σας στο portal εύρεσης εργασίας των αποφοίτων μας!

Ασκήσεις Πρακτικής στο Basic Επίπεδο

  1. Ασκήσεις δίσκου με παραμάνα.
  2. Στρώσιμο τραπεζιού για πρωινό και αναμονή.
  3. Μάζεμα τραπεζιού με παραμάνα.
  4. Στρώσιμο πάσου.
  5. Σερβίρισμα (γαλλικός, αγγλικός, ρώσικος, βιενέζικος)
  6. Άνοιγμα φιάλης κρασιού.
  7. Σχέδια πετσετών (δύο).

Κόστος: 190€

Advanced Επίπεδο  - Ο ολοκληρωμένος επαγγελματίας

Ένα πλήρες πρόγραμμα το οποίο καλύπτει το σπουδαστή σε όλους τους τομείς! Το επίπεδο αυτό εμπεριέχει μέσα τα δύο προηγούμενα επίπεδα, επίσης δίνει κάποιες έξτρα γνώσεις στο σπουδαστή οι οποίες θα τον βοηθήσουν να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση εργασίας όπως επίσης και καλύτερα φιλοδωρήματα από τους πελάτες. Το σωστό και γρήγορο στήσιμο ενός μπουφέ όπως επίσης και οι τεχνικές πώλησης ενός κρασιού είναι μερικά πολύ δυνατά ατού! Επίσης δίνει έμφαση στη ταχύτητα και στην τελειότητα των εργασιών που πραγματοποιούνται βοηθώντας το σπουδαστή να κατανοήσει ακόμα καλύτερα το συγκεκριμένο σεμινάριο. Με το πέρας της κατάρτισης δίνεται τίτλος σπουδών Datalabs με τη μορφή βεβαίωσης παρακολούθησης. Προφανώς οι σπουδαστές μπορούν να πιστοποιηθούν και ως CPW.

Στους σπουδαστές μας παρέχεται η υπηρεσία  LiveCV  για προσθήκη στο βιογραφικό τους. Τέλος, εισάγεται το βιογραφικό σας στο portal εύρεσης εργασίας των αποφοίτων μας!

 

Ασκήσεις Πρακτικής στο Advanced Level

  1. Υποδοχή πελάτη (χαιρετισμός, συνοδεία μέχρι το τραπέζι, βοήθεια να καθίσουν).
  2. Στρώσιμο τραπεζιού για επίσημο γεύμα (πολλά πιάτα).
  3. Αλλαγή τραπεζομάντηλου μπροστά στο πελάτη.
  4. Σχέδια πετσέτας (4-5).

Η πρακτική του σεμιναρίου λαμβάνει χώρα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα η οποία προσομοιώνει  σε μεγάλο βαθμό τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Κόστος: 290€



Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Σερβιτόρος & Τραπεζοκόμος Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter