Τομέας Τουρισμός

Ζαχαροπλαστική

141 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Σε λιγότερο από ένα μήνα είναι τα Χριστούγεννα! Περίοδος εορτών λοιπόν, και η Datalabs συνεπής στο ραντεβού της με τη γεύση σας προσφέρει τη δυνατότητα να γίνετε οι σταρ του φετινού τραπεζιού με τις γλυκές δημιουργίες που θα μάθετε να κάνετε στο σπίτι σας με απλά υλικά αλλά πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Θα παρουσιαστούν 3 θεματικές ενότητες σε τρεις διαδοχικές Τετάρτες, 06/12, 13/12 και 20/12, διάρκειας 5 ωρών η καθεμία. Μπορείτε να επιλέξετε να συμμετάσχετε σε όποια (ή όποιες) θέλετε.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους home cooks αλλά και επαγγελματίες μάγειρες που θέλουν να μάθουν τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής για άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα και φυσικά με πολλά tips and tricks!

Το σεμινάριο περιλαμβάνει πολλή πρακτική με σκοπό την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα εργαλεία - υλικά (αφενός) αλλά και την εφαρμογή τους για τη δημιουργία του τελικού αποτελέσματος.

Θα γίνει λοιπόν πράξη στα κάτωθι:

 ✔Θα μετατρέψουμε την  ζαχαρόπαστα σε διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια
✔ Θα δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις από cupcakes 
✔ Θα δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές με χρωματιστό πηλό 
 ✔Θα φτιάξουμε cookies
✔ Θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε την ζαχαρόπαστα και να στολίζουμε τα μπισκότα
 ✔Θα φτιάξουμε royal icing 
 ✔Θα στήσουμε από την αρχή και θα στολίσουμε gingerbread house 
✔ Θα μάθουμε να φτιάχνουμε βασιλόπιτα
 ✔Θα μάθουμε να στολίζουμε βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα και βουτυρόκρεμα
 ✔Θα φτιάξουμε από την αρχή χριστουγεννιάτικα cake pops

Πιο αναλυτικά, η θεματολογία των ημερών είναι η κάτωθι:

  Τετάρτη 06/12

Θα μάθετε πώς να φτιάχνετε χριστουγεννιάτικες δημιουργίες όπως συνθέσεις από cupcakes για τα Χριστούγεννα, διάφορα ντεκόρ και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από χρωματιστό πηλό.   

 Τετάρτη 13/12

Σπιτάκι από gingerbread; Χριστουγεννιάτικα cookies με επικαλύψεις και φαντασία; Αυτή η μέρα είναι για εσάς.   

Τετάρτη 20/12

Για την τελευταία μέρα αφήσαμε τα cake pops και πώς να φτιάξετε βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα στολισμένη.  Εγγυημένο γευστικό και οπτικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

 

Κόστος συμμετοχής ανά μέρα: 100€

Και για τις 3 μέρες: 240€

(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Το σεμινάριο θα παρουσιάσει ο chef Δημήτρης Καρανικόλας, τελειόφοιτος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Περαίας με συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχή στο Biennale νέων καλλιτεχνών για εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Μιλάνο και με επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλους ομίλους ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα.

 Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Ζαχαροπλαστική Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter