Τομέας Τουρισμός

Bartending

136 άτομα ενημερώνονται για το σεμινάριο

Απευθύνεται σε:
Άτομα που θέλουν να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν γρήγορα απασχόληση στο χώρο του Bar κυρίως στο κομμάτι του αλκοόλ σε ένα μεγάλο εύρος εταιριών, από μικρά συνοικιακά Bars μέχρι μεγάλα Clubs και πολυτελή ξενοδοχεία.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ: 12/2

Το σεμινάριο Bartending δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει την αυξημένη ζήτηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο του αλκοόλ στον πλέον νευραλγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, αυτόν του τουρισμού και εστίασης.

Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από τις διάφορες τεχνικές κατασκευής ποτών και cocktails έως τον πιο ποιοτικό τρόπο παρουσίασης και σερβιρίσματός τους που θα συναρπάσει οπτικά και γευστικά, το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ιδιώτη ή επαγγελματία Bartender που θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξει την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Τα μαθήματα γίνονται σε γκρουπ των 4-6 ατόμων. 

Οι σπουδαστές μπορούνε να επιλέξουν ένα από τα κάτωθι τρία επίπεδα κατάρτισης, κάθε ένα εκ των οποίων είναι και πιο πλήρες από το προηγούμενο (πχ το Basic περιλαμβάνει το Entry):

Bartender Entry: Εισαγωγή

 

Μέσα σε 8 ώρες αποκτά τις απολύτως βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε ένας που ασχολείται με τον συγκεκριμένο τομέα, από τις βασικές κατηγορίες αλκοολούχων ποτών και τον τρόπο παρασκευής τους μέχρι το τι θα συναντήσει μέσα σε ένα πραγματικό bar από άποψη εργαλείων, σκευών και ποτηριών. Θα δει όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα της θέσης εργασίας του και θα μάθει τις βασικότερες τεχνικές παραγωγής ποτών τόσο σκέτων όσο και σε μορφή cocktail. Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν μια εισαγωγή στο χώρο ή/και σε άτομα που θέλουν αυτή τη δεξιότητα ως συμπληρωματική σε θέσεις εργασίας που δεν σχετίζεται με το αλκοόλ. (πχ barista) 

Κόστος: 120€

 

Bartending Basic: Έμφαση στην τελειότητα

 

Παρακολουθώντας το πρόγραμμα αυτό, οι σπουδαστές ολοκληρώνουν καταρχήν το bartending entry level και μετά την ολοκλήρωση και του basic level, αποκτούν όχι μόνο ικανότητες σε όλες τις τεχνικές παρασκευής πολλών short drinks, long drinks και cocktails, αλλά είναι σε θέση να γαρνίρουν και να διακοσμούν τα ποτήρια με εντυπωσιακούς τρόπους. Επιπλέον μαθαίνουν να αναγνωρίζουν εκατοντάδες μάρκες από διάφορα αλκοολούχα ποτά και να αντιλαμβάνονται τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με αποτέλεσμα να μπορούν να εξυπηρετούν αρτιότερα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Επίσης αποκτούν και κάποιες βασικές γνώσεις επάνω στο κρασί καθώς και τρόπους σερβιρίσματος διάφορων αλκοολούχων όπως πχ το Brandy. Μαθαίνουν και μια σειρά από τα πιο σημαντικά λικέρς, πώς ονομάζονται, από τι φτιάχνονται και τι γεύση έχουν. Αυτό βοηθάει με τον καιρό να είναι σε θέση να φτιάχνουν τα δικά τους cocktails. Τέλος εκπαιδεύονται στο να είναι σε θέση να ιεραρχούν τις παραγγελίες έτσι ώστε να τις εκτελούν με την σωστή σειρά. Στο επίπεδο αυτό θα δούμε όλα τα κλασσικά αλλά και τα εμπορικά cocktails. Με την ολοκλήρωση του επιπέδου Basic, οι εκπαιδευόμενοι είναι και σε θέση να συμμετάσχουν προαιρετικά στην εξέταση πιστοποίησης μέσω του τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ύλη είναι ανάλογα διαμορφωμένη για να καλυφθούν οι ανάγκες της εξέτασης. Με το πέρας της κατάρτισης παρέχεται πιστοποίηση σπουδών Datalabs με τη μορφή βεβαίωσης παρακολούθησης.

Κόστος: 190€ (Δηλαδή τα 120€ του Entry συν επιπλέον 70€)

 

Bartending Advanced: Όλα για τον εντυπωσιασμό του πελάτη και του εργοδότη

 

Ένα πλήρες πρόγραμμα για να γίνετε πραγματικοί δεξιοτέχνες στο χώρο του αλκοόλ, το advanced καλύπτει την ύλη του basic συν επιπλέον παρασκευάσματα που ξεφεύγουν από τα τυπικά αλκοολούχα, cocktails με πολύ χρώμα και άλλα εφέ, cocktails για μεγάλες παρέες ή για parties. Επίσης βασικός στόχος είναι η δημιουργία εντυπωσιακών εφέ τα οποία θα συγκλονίσουν τον πελάτη και θα αυξήσουν τις πωλήσεις του καταστήματος. Ένα μέρος του επιπέδου αυτού πραγματοποιείται ως ιδιαίτερο με έμφαση στην ταχύτητα παρασκευής των ροφημάτων και τη διεκπεραίωση μεγάλων παραγγελιών στο χώρο εργασίας. Με το πέρας της κατάρτισης δίνεται πιστοποίηση σπουδών Datalabs με τη μορφή βεβαίωσης παρακολούθησης. Προφανώς οι σπουδαστές μπορούν και να πιστοποιηθούν μέσω του τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του επιπέδου αυτού, παρέχουμε στους σπουδαστές μας την υπηρεσία  LiveCV  για προσθήκη στο βιογραφικό τους. Τέλος, εισάγεται το βιογραφικό σας στο portal εύρεσης εργασίας των αποφοίτων μας!

Κόστος: 290€ (Δηλαδή τα 190€ του Basic συν επιπλέον 100€)

 Εγγραφή στο newsletter και ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης των επόμενων σεμιναρίων: Bartending Επιλέξτε αναλυτικότερα τα σεμινάρια για τα οποία σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε στη σελίδα του Newsletter μας εδώ: Datalabs Newsletter