Ημερίδα τουρισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ημερίδα τουρισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης

  

Ημερίδα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τη παγκόσμια μέρα τουρισμού.

Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονα Εργαλεία Ανάπτυξης και προώθησης των τουριστικών επιχειρήσεων» οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 17.00 έως τις 20.30 στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄1).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα συζητηθούν τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης των Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του τουρισμού, οι ευκαιρίες απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης ως προορισμού, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της πόλης μέσα από στοχευμένες δράσεις.

«Η Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες από αγορές που στο παρελθόν ήταν άγνωστες γι’ αυτήν. Μέσα από επιμονή αλλά και στοχευμένες δράσεις, η διοίκηση του Δήμου κατάφερε μόλις σε μια επταετία, να τριπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό των επισκεπτών της πόλης. Ο τουρισμός είναι ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης και η Θεσσαλονίκη είναι κατάλληλη για όποιον θέλει να επενδύσει στον τομέα αυτό» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17:00 – 17:30 Προσέλευση, εγγραφές

17:30 – 17:40 Χαιρετισμός Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

17:40 – 18:00 Η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός και επενδυτικός προορισμός Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων

18:00 – 18:20 Προγράμματα ΕΣΠΑ Ενίσχυσης Τουριστικών ΜΜΕ Κλεόβουλος Αλεξιάδης, Πρόεδρος ΣΥΣΕΠ (Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων)

18:20 – 18:40 Χρηματοδοτικά Εργαλεία για τις τουριστικές επιχειρήσεις Νεοκλής Στάμκος, Project Manager, ΚΕΠΑ (Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης)

18:40 – 19:00 Ψηφιακά Εργαλεία στην υπηρεσία του Τουρισμού Στέφανος Σκλαβενίτης, Ιδρυτής, Flipside – Digital Media

19:00 – 19:20 Business Banking Τουρισμός Γεώργιος Χατζησάρρου, Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα

19:20 – 19:40 Η σημασία της βιομηχανίας των συνεδρίων για τους προορισμούς Έφη Κουδελή, Γενική Διευθύντρια, Thessaloniki Convention Bureau

19:40 – 20:00 Ευκαιρίες Απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο Δρ. Ελένη Μαυραγάνη, Ακαδημαϊκός Συνεργάτης Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

20:00 – 20:10 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

20:10 – 20:20 Συμπεράσματα

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ειρήνη Συράκη, αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού καναλιού Livemedia.gr

Η είσοδος για το κοινό στην ημερίδα θα είναι ελεύθερη.

Πηγή: www.etravelnews.gr

Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονα Εργαλεία Ανάπτυξης και προώθησης των τουριστικών επιχειρήσεων» οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 17.00 έως τις 20.30 στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄1). Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα συζητηθούν τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης των Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του τουρισμού, οι ευκαιρίες απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης ως προορισμού, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της πόλης μέσα από στοχευμένες δράσεις. «Η Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες από αγορές που στο παρελθόν ήταν άγνωστες γι’ αυτήν. Μέσα από επιμονή αλλά και στοχευμένες δράσεις, η διοίκηση του Δήμου κατάφερε μόλις σε μια επταετία, να τριπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό των επισκεπτών της πόλης. Ο τουρισμός είναι ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης και η Θεσσαλονίκη είναι κατάλληλη για όποιον θέλει να επενδύσει στον τομέα αυτό» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/dimos-thessalonikis-imerida/

Σχολιάστε ελεύθερα...