«Αναγγελία θανάτου» των Windows 10 Mobile

«Αναγγελία θανάτου» των Windows 10 Mobile

  

Το λογισμικό των Windows phone δε θα ανανεωθεί ξανά.

Τους «τίτλους τέλους» των Windows 10 Mobile ουσιαστικά ανήγγειλε μέσω του Twitter o Joe Belfiore, αντιπρόεδρος του τμήματος λειτουργικών συστημάτων της Microsoft και επικεφαλής του τμήματος φορητών συσκευών.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Belfiore ανακοίνωσε πως «δεν βρίσκεται στο επίκεντρο» της εταιρείας η ανάπτυξη νέου συμβατού hardware και καινούριων χαρακτηριστικών για το λειτουργικό. Πάντως, όπως πρόσθεσε, θα συνεχισθεί η υποστήριξη της πλατφόρμας, με την έκδοση αναβαθμίσεων ασφάλειας και τη διόρθωση σφαλμάτων.

Τα Windows phone δεν κατάφεραν ποτέ να αποσπάσουν σημαντικό αριθμό χρηστών από τα iPhone και τα smartphone με το λειτουργικό της Google. Χαρακτηριστικό είναι πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Kantar Worldpanel για τις πωλήσεις στις ΗΠΑ, το μερίδιό τους είναι μόλις 1,3% στην αμερικανική αγορά, έναντι 64% για τα μοντέλα Android και 34% για τις συσκευές iOS.

Το βασικό μειονέκτημα ήταν η έλλειψη μεγάλης ποικιλίας σε εφαρμογές, κάτι που φαίνεται και από το επόμενο μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter o Belfiore. Έτσι, σύμφωνα με το μήνυμά του, η αμερικανική εταιρεία προσπάθησε πολύ σκληρά να δώσει κίνητρα στους προγραμματιστές, καταβάλλοντας για παράδειγμα χρήματα.

Ωστόσο, για τις περισσότερες εταιρείες, «ο όγκος των χρηστών ήταν πολύ μικρός για να επενδύσουν».

Πηγή: www.insomnia.gr

Σχολιάστε ελεύθερα...