Παράξενοι καφέδες από όλο τον κόσμο

Παράξενοι καφέδες από όλο τον κόσμο

  

Θα τολμούσατε να δοκιμάσετε αυτούς τους καφέδες;

Είναι πρωί, έχεις μόλις ξυπνήσει και για να ανοίξει το μάτι σου χρειάζεσαι μια γερή δόση καφεΐνης. Αν πρόκειται όμως για κάποιον από τους παρακάτω καφέδες, δεν ξέρω κατά πόσο θα πίνατε ή αν θα προτιμούσατε κάποιο άλλο ρόφημα. Διαφορετικές χώρες, διαφορετικές συνήθειες.

Δείτε λοιπόν κάποιους από τους πιο παράξενους καφέδες από όλο τον κόσμο.

 

 

Cafe de Olla (Μεξικό)

Είναι μαύρος καφές σκέτος και εάν θέλετε μελάσα και κανέλα για να γλυκάνει.

 

 

Καφές με αυγά (Σκανδιναβία)

Υπάρχουν πολλές εκδοχές γι' αυτόν τον καφέ. Μπορείτε να βάλετε μόνο τον κρόκο από το αυγό, μόνο το ασπράδι και τα δυο. Αναμειγνύετε και αλέθετε μαζί με τον καφέ, μετά διαλύεται σε βραστό νερό, φιλτράρεται και έτοιμος.

 

 

Kopi gu you (Καφές με βούτυρο-Σιγκαπούρη)

Βάζοντας βούτυρο μέσα στον καφέ δημιουργείτε ένα ωραίο και έντονο άρωμα.

 

 

Καφές με τυρί (Kaffeost-Σουηδία)

Οι Σουηδοί χρησιμοποιούν το Φιλανδικό τυρί Leipäjuusto στον καφέ τους ενώ οι Ισπανόφωνοι χρησιμοποιούν απλά Gouda ή Edam.

 

 

Καφές με λεμόνι (Café com Limao-Βραζιλία)

Τα εσπεριδοειδή μειώνουν τη θερμοκρασία του καφέ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία για την ημικρανία. Επίσης γλυκαίνουν τον καφέ με την οξύτητά τους.

 

 

Καφές με μαύρο πιπέρι (Μαρόκο)

Για τους Μαροκινούς ο καφές δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς λίγο μαύρο πιπέρι. Επίσης λατρεύουν να φτιάχνουν καφέ με μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, τζίντζερ και άλλα μπαχαρικά.

 

 

Καφές με αλάτι (Σκανδιναβία)

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις βόρειες Σκανδιναβικές χώρες, στη Σιβηρία, στην Τουρκία, στην Ουγγαρία και στην Αιθιοπία να χρησιμοποιούν λίγο αλάτι στον καφέ τους, μειώνοντας την πίκρα του.

 

 

Eiskaffee (Γερμανία)

Ένας κρύος καφές με παγωτό βανίλια και σαντιγί.

 

 

Καφές από κοπριά ελέφαντα (Ταϊλάνδη)

Οι ελέφαντες δεν μπορούν να χωνέψουν τους κόκκους καφέ, αυτοί οι κόκκοι αναμειγνύονται με τις υπόλοιπες τροφές που έχουν φάει οι ελέφαντες, αφοδεύουν και περισυλλέγονται. Οι πρωτεΐνη που βρίσκεται στους κόκκους του καφέ που τον κάνει πικρό είναι κατανεμημένη.

 

 

Kopi Joss (Ινδονησία)

Τι είναι αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο καφέ ξεχωριστό; Μα φυσικά το κάρβουνο. Αφού ετοιμαστεί ο καφές τοποθετούν μέσα στο ποτήρι ένα καυτό κάρβουνο. Έτσι μειώνεται η οξύτητα του καφέ.

 

 

Kopi Luwak (Ινδονησία)

Ο καφές αυτός ο οποίος είναι συνώνυμος με το ζώο, από του οποίου τα κόπρανα μαζεύεται αυτός ο καφές, είναι ένας από τους πιο ακριβούς στον κόσμο! Φανταστείτε ότι πωλείται στις ΗΠΑ για 3.000 $ το κιλό! Όπως και με τον καφέ από την κοπριά ελέφαντα που είπαμε παραπάνω, έτσι κι εδώ.

 

 

Λευκός καφές (Μαλαισία)

Οι κόκκοι αυτού του καφέ, είναι ψημένοι με φοινικέλαιο μόνο και σερβίρεται με συμπυκνωμένο γάλα.

Σχολιάστε ελεύθερα...