Τη συγχώνευση ανθρώπου-μηχανής σε 20 χρόνια προβλέπουν οι επιστήμονες

Τη συγχώνευση ανθρώπου-μηχανής σε 20 χρόνια προβλέπουν οι επιστήμονες

  

Domo Arigato Mr. Roboto.....

Η άποψη της κοινής γνώμης για την τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να κινείται σήμερα ανάμεσα στην επιφυλακτική αισιοδοξία και τον υπαρξιακό φόβο για το είδος μας. Την ίδια στιγμή, πάντως, υπάρχουν ειδικοί που πιστεύουν πως ο συγκεκριμένος τεχνολογικός τομέας αναμένεται να παίξει κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου.

Ένας τέτοιος ειδικός είναι ο Ray Kurzweil, “γκουρού” της Google σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης αλλά και των υπόλοιπων φουτουριστικών τεχνολογιών. Έτσι, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ο Kurzweil υποστήριξε πως το επόμενο βήμα της εξέλιξης του είδους μας δεν θα είναι βιολογικό, αλλά θα επιτευχθεί με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο σώμα μας.

Αυτό το υβρίδιο ανθρώπου-μηχανής δεν θα είναι ένα μεταλλικό τερατούργημα. Αντίθετα, θα πρόκειται για ένα τσιπ εμφυτευμένο στον εγκέφαλό μας, το οποίο θα αναλαμβάνει περίπου τις λειτουργίες που τώρα κάνει το smartphone που κρατάμε στα χέρια μας.

Έτσι, για παράδειγμα, στο μέλλον δεν θα ρωτάμε το τηλέφωνό μας, για να μάθουμε τι καιρό κάνει τώρα στην Κίνα. Αντίθετα, το μόνο που θα χρειάζεται είναι να σκεφτούμε την ερώτηση, για να πάρουμε την απάντηση.

Ο Kursweil θεωρεί πως αυτό το σενάριο θα γίνει εφικτό γύρω στο 2029. Τότε, ιατρικά ρομπότ θα μπορούν να εμφυτευθούν στον εγκέφαλό μας, για να συνδέσουν τον νεοφλοιό με το cloud.

Πηγή: www.insomnia.gr

Σχολιάστε ελεύθερα...