Ένα ακόμη βήμα από την Qualcomm για τα πρώτα 5G smartphone

Ένα ακόμη βήμα από την Qualcomm για τα πρώτα 5G smartphone

  

Πλέον θα συζητάμε για Gigabps !

Προχωρώντας στον δρόμο που άνοιξε με την ανάπτυξη του Snapdragon X50, του πρώτου της 5G μόντεμ που παρουσίασε πέρυσι, η Qualcomm ανακοίνωσε πως το χρησιμοποίησε για να πραγματοποιήσει την παρθενική 5G σύνδεση, πετυχαίνοντας ταχύτητα μερικών Gbps.

Επίσης, ολοκλήρωσε το πρώτο ντιζάιν αναφοράς, για την ανάπτυξη 5G τηλεφώνων. Κάτι που θα βοηθήσει τους κατασκευαστές, καθώς ξεκινούν να αναπτύσσουν τα πρώτα τους smartphone για την επόμενη χρονιά.

Παρόλο που η πραγματοποίηση μίας 5G σύνδεσης δεν αποτελεί συνταρακτική είδηση, δείχνει πως η τεχνολογία της Qualcomm πλησιάζει στην καταναλωτική εκδοχή της, δηλαδή σε μία υλοποίηση που θα προορίζεται για πραγματικούς χρήστες. Κατά την παρουσίαση του Χ50 η εταιρεία είχε υποστηρίξει πως θα μπορούσε να πετύχει ταχύτητες έως 5 Gbps, αν και σε πραγματικές συνθήκες το πιο λογικό σενάριο είναι σε πρώτη φάση οι επιδόσεις να αγγίζουν το 1 Gbps.

Σύμφωνα με την Qualcomm, μία πρώτη εκδοχή των προδιαγραφών της τεχνολογίας αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, ενώ η εταιρεία εκτιμά πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα διατεθούν στην αγορά τα πρώτα 5G μοντέλα. Μάλιστα, αυτή η πρόβλεψη “φέρνει” την κυκλοφορία τους ένα χρόνο νωρίτερα από την εκτίμηση που είχε κάνει η Qualcomm τον περασμένο Οκτώβριο.

πηγή: www.insomnia.gr

Σχολιάστε ελεύθερα...